Iedereen is altijd welkom op een van onze zaterdagse Doe Dagen of op een doordeweekse dag, elke week op woensdag en donderdagmorgen als het weer het toelaat.
Lees meer op >> Doe Dagen
Er is veel te doen in het Park Uithof waar ook het Voedselbos ligt.
Vooral in het Voedselbos kun je op veel manieren bijdragen aan het beheer. Maar ook in het park zelf is van alles te doen.
We zetten hieronder de verschillende manieren waarop je wat kan doen op een rijtje. Staat jouw ideale bijdrage er niet bij, neem dan contact op met ons en we kijken waar we je wel kunnen inzetten.
Een onderdeel van het Voedselbos is de Kruidenheuvel. Deze is nu nog niet echt een succes te noemen, al hebben we veel kruiden gezaaid en geplant. Daarom denken we dat planten apart op kweken misschien meer succes heeft. Ook op andere plekken in het voedselbos zijn plantjes welkom.
Misschien heb je groene vingers en lijkt het je wat om kruiden en planten op te kweken voor in de kruidentuin of elders, neem dan ook contact met ons op. We starten met het opkweken weer in het voorjaar.
Om de biodiversiteit in het park te verhogen willen we graag wat inheemse bloeiende planten toevoegen.
Daarom zouden we het leuk vinden, als je inheemse planten in je tuin hebt, om daar zaad van te verzamelen. We denken bijvoorbeeld aan klaprozen, teunisbloemen en kaardenbol.
Zaden verzamel je als de zaaddozen droog en bruin zijn en open.
Neem contact met ons op als je zaden hebt verzameld die mogelijk bruikbaar zijn en die aan ons wil doneren.
Ook is het mogelijk om stekjes op te kweken en deze een plaatsje te geven in het voedselbos.
Heb je een bloeiende tuin, het liefst zonder lastige onkruiden en kun je hier en daar wat missen. Dan kun je deze planten stekken en zijn ze welkom in het Voedselbos. We zoeken op dit moment vooral bijen en vlinder planten om bij de bijenstal en bijentuin in boskamer 2 te planten.
Neem contact met ons op als dit je wat lijkt.
Het voedselbos is groot. Te groot misschien, daarom willen we de mogelijkheid scheppen dat je een stukje bos of gebiedje of boom adopteert en deze regelmatig bezoekt en onderhoudt. Uiteraard ben je vrij om dit te doen wanneer het je uitkomt. Misschien heb je een vriend of vriendin die dit ook leuk vind en kunnen jullie samen aan de slag.
Loop eerst eens rond en bedenk welk stukje je wilt onderhouden. We geven je graag instructies over hoe en wat, want niet iedereen is op de hoogte van de permacultuur ideeën. Je kunt je hiervoor aanmelden via de contactpagina.